Centre registrat per la Conselleria d'Educació. Còdec: 46023791
 • Apunta't a L'Escola

  L'Escola de Música de Massanassa ofereix formació musical adequat al Pla General d’Estudis dels Conservatoris Professionals de Música, tant per a xiquets com a per a adults.

 • T'agradaría tocar un instrument?

  Pots triar entre Flauta, Oboè, Clarinet, Saxofon, Trompa, Trompeta, Trombó, Bombardí, Tuba, Percussió, Piano, Guitarra, Cant...

 • a l'Exterior

  Els alumnes tenen la oportunitat de participar en actes amb la Coral com el Concert de Nadal, també amb la Banda Jove en passacarrers i festes. Ademés farán Audicions en public

 • Vols tocar a la Banda de Massanassa?

  Has d'aprendre a llegir música y a tocar un instrument. Després de practicar molt tocarás a la Banda Jove y després... a la Banda Major de Massanassa

Saxòfon

El francés Adolph sax va ser l’inventor del saxo. Treballant al taller de la seua familia a Dinant (Bèlgica) va tindre la idea de crear un instrument de vent-fusta, que poguera tindre el timbre d’aquesta família, el caràcter dels instruments mitjos de la corda com la viola i el violoncel i la intensitat dels instruments de metall. 

És per això que el saxo te un cos totalment metàl·lic, fet de llautó, però utilitza per a produir el so una canya i una boquilla, com el clarinet.


 
El saxo va veure la llum per primera volta al 1840 i el propi Adolph Sax el va tocar en públic un any després per tal de mostrar les capacitats del nou instrument. 

En ple període romàntic, el saxo fou acceptat ràpidament per les seues qualitats i després de passar a formar part de les bandes militars, molts compositors de música orquestral el varen introduir com a instrument solista en moltes de les seues obres i fins i tot varen composar obres expressament per a el desenvolupament d’aquest nou instrument.

A principis del S. XX el saxo es transforma en uns dels instruments més importants d’un estil nou: el Jazz, que va aparèixer cap al 1920. De nou, els compositors i instrumentistes d’aquest estil troben en el saxo una font il·limitada de recursos musicals.


Actualment, la família del saxo està formada per 7 instruments:


SABIES QUE…

 • Quan va arribar a Espanya, com molta gent desconeixia o no es recordava del seu nou, anomenaven al saxo “la cachimba sonora”?

 • Molts dels compositors que van treballar amb aquest instrument van associar ràpidament el seu registre i sonoritat amb la veu humana?

 • I per això, és un dels instruments que més efectes sonors pot produir? 

 • La invenció del saxo no va ser tan fàcil com sembla, ja que el seu inventor, Adolph Sax va sofrir molts accidents durant la seua vida…

-Als sis anys va beure verí per accident
-Als nou anys, va caure per una finestra i es va fracturar el crani i una cama
-Als onze anys va estar en coma a causa de una malaltia
-Als catorze anys, es va trencar el braç al caure d’un carruatge
-Als denou anys li va caure una rajola damunt, fracturant-li el crani (altra vegada)
-Als vint-i-tres anys, va beure verí per accident (de nou)
-Però per fi, als vint-i-sis anys va inventar el saxo.
-Sembla com si, passara el que passara, el saxo havia d’existir finalmentMarta Bort Marí. Professora de Saxòfon